Шукати в цьому блозі

четвер, 22 жовтня 2015 р.

Остап Стахів: «У майбутньому Винники бачу тільки як самодостатнє місто»

Під час виборчої кампанії у жителів міста Винники виникло багато запитань до Остапа Стахіва, як до кандидата на посаду міського голови від Української республіканської партії. Остап Стахів відповів на запитання, які найчастіше звучали від мешканців Винник.


-      Пане Остапе, чому Ви вирішили балотуватись на посаду міського голови міста Винники?
Мені не байдужа доля міста, в якому я планую будувати свою сім’ю та не можу стояти  осторонь тих державотворчих процесів, які сьогодні формуються. Для моєї родини Винники є тим містом, у якому є наше коріння. Тут колись жила та навчалася моя бабця, письменниця Павлина Бережанська-Стахів, а також мій родич отець Григорій Гірняк був місцевим парохом впродовж 56 років. Сьогодні в моїй особі родина Стахів повертається у Винники.

-      Ви є одним із основних претендентів на посаду мера міста Винники, яким бачите місто після свого обрання?
Винники я бачу як самодостатнє місто, де податки підприємців мають вкладатися у його розвиток. Це дозволить створити умови для комфортного проживання всієї громади в цілому. Оскільки, я вважаю, що людина має отримувати місце праці там, де вона проживає. Діти повинні ходити до дитячого садочку у своєму рідному місті, а не ставати о 6 годині ранку, щоб, попри затори, батьки вчасно встигали перед роботою відвести дитину в садочок.
Вулиці міста повинні бути у належному стані, тобто освітлення, каналізація, тротуарні доріжки та якісне асфальтне покриття. А таке явище, як побудова багатоповерхових будинків потрібно негайно припинити, тому що місто Винники повинно зберегти свою самобутність та автентичність. Якщо цього не відбудеться, то Винники перетворяться на вулиці Личаківського району та втратять себе як окреме місто з унікальною історією. А цього допустити я не можу.

-      Пане Остапе, що для Вас означає бути міським головою Винник?
Посаду міського голови сприймаю як велику відповідальність за надану довіру та можливість втілити у життя проекти, які дозволять Винникам розвиватися, як окремому адміністративному центру. Як майбутній голова міста хочу об’єднати Винники та бути мером для усіх його мешканців.

-      Розкажіть про команду Української республіканської партії з якою йдете на вибори до Винниківської міської ради.

Сьогодні, йдучи на посаду міського голови, веду команду з 26 кандидатів до Винниківської міської ради від Української республіканської партії. Майбутня фракція складається з лікарів, вчителів, юристів, економістів та молодих спеціалістів. У нашій команді поєднується молодість та досвід, тому я впевнений, нам вистачить знань та енергії відстояти інтереси громади міста Винники.
- Ви говорите про те, що слід обирати нову політичну еліту, але  чи зможе Ваша політична сила, прийшовши до влади, забезпечити достойними кадрами владні кабінети та чи вистачить у Вас професіоналів?
 - Ми дуже ретельно та скурпульозно підходили до процесу формування списку кандидатів до Винниківської міської ради, оскільки відчуваємо відповідальність перед громадою. У списку Української республіканської партії  йдуть люди, які не були при владі, зате  кожен на своєму робочому місці працював на користь громади.
  Отже, я звертаюсь до кожного винниківчанина: підтримай нас, ставай поруч з нами, бо ми твоя Українська республіканська партія.
- Чи готова Українська республіканська партія, як політична сила, яка має усі шанси пройти у Винниківську міську раду, відстежувати процес голосування у день виборів?
 - Ми зацікавлені у тому, щоб вибори відбулися у рамках чинного законодавства. Саме тому,  ретельно підготувалися до того аби стежити за ходом виборів. Наші  спостерігачі, а також довірені особи кандидатів від Української республіканської партії працюватимуть на кожній виборчій дільниці. Окрім цього, як ми уже повідомляли, Українська республіканська партія  організує мобільні групи, які їздитимуть від однієї дільниці до іншої та відстежуватимуть проходження голосування, фіксуватимуть наявність порушень, а також перевірятимуть інформацію, отриману від спостерігачів та з гарячої лінії, яка працює у виборчому штабі. Також усі люди, які працюватимуть  на виборчих дільницях та будуть у складі мобільних груп пройшли спеціальне навчання, яке організовувала Українська республіканська партія.

  
  - Виборча кампанія  підходить до фінішної прямої. Як на Вашу думку, наскільки важливими для винниківчан будуть вибори 2015?

Цієї неділі відбудуться вибори до органів місцевого самоврядування. Це надзвичайно вирішальний момент, оскільки винниківчани обиратимуть тих, хто працюватиме тут на місцях, хто розпоряджатиметься нашими коштами, які ми сплачуємо у вигляді податків. Від них залежатиме в яких школах вчитимуться наші діти, наскільки якісно надаватиметься медична допомога, чи будуть і надалі такі черги для вступу у дитячий садок, чи будуть освітлені вулиці та під'їзди у будинках, чи матимуть дрібні підприємці рівні можливості розвитку власного бізнесу в порівнянні з тими, які мають якісь певні преференції перед  міською владою, чи створюватимуться нові робочі місця та багато-багато інших питань від яких залежить наше з вами життя. Саме тому, враховуючи усе вищесказане,  хочу звернутися до винниківчан з проханням прийти на вибори та дати належну оцінку усім політичним силам, які боротимуться за владу.

-      Що Ви скажете про своїх опонентів, оскільки вони на кінець виборчої кампанії активізували свої нечесні технології?

Я нікого не буду обговорювати, а тільки говоритиму за себе. Люди і нас розумні, самі можуть відсіяти зерно від полови.

   -  Пане Остапе, з якими словами звернетеся до  виборців напередодні 25 жовтня?
Не голосуйте за розкручені бренди, оскільки лідери цих політичних сил працюватимуть не на громаду міста Винники,  а на партійних босів та представників великого капіталу, які фінансують їхні виборчі кампанії на біг-бордах та на телеекранах.
Окрім цього хочу звернутися з проханням: не ставати двічі на одні і ті ж граблі! Не обирайте вкотре тих, які вже, будучи при владі, спромоглися лише, використовуючи депутатські преференції, примножити власні статки, пролобіювати власні бізнесові інтереси або тих, які «розбазарювали» земельні ділянки.  Вони вже показали свої можливості. 

Замість того, щоб працювати над вирішенням поточних  проблем Винник та власними діями доводити свою ефективність, ці політики не сходять з екранів телебачення та «красуються» на біг-бордах, переконуючи нас, що вони «партія міста», що обов’язково «змінять майбутнє» та «захистять наші права». То чому ж, будучи при владі стільки років, не змінили та не захистили?  25 жовтня ми повинні скористатися єдиним шансом для впровадження якісних реформ у нашому місті, слід надати змогу молоді змінити стару політичну еліту, яка «вкорінилися» у владних кабінетах і знову прагне до влади.
Розмову вела Наталія Федьків

Немає коментарів:

Дописати коментар