Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

У Львові прокуратура сумує за часами періоду режиму Януковича



8 вересня 2016 року ГО «Ідея Нації» спільно з патріотичними організаціями та родичами утримуваних в СІЗО 5 років без вироку Дутчака, Разгона і Кейбіса провела пікет Прокуратури Львівської області із вимогою неупередженого ставлення у справі про звинувачення.
Вранці перед самим пікетом, Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів разом із адвокатом по даній справі мав зустріч із керівництвом Прокуратури у Львівській області. На саму зустріч представники Прокуратури не забажали бачити журналістів, тому львівським журналістам довелося стояти під дверима кабінету близько години, а після самої розмови керівництво Прокуратури Львівської області відмовилось надати коментар по даній справі. Сама зустріч проходила за зачиненими дверима із повчанням активістів, що в Європі ніхто ніколи не пікетує, а ми йдемо в Європу! Чинився тиск та здійснювалися погрози на адвоката, що поклопочуться про позбавлення його ліцензії за те, що він погодився зайти в приміщення Прокуратури і там викласти факти, на які прокурори не мали жодних відповідей, а тільки переглядались один з одним.
Також окремо варто згадати про те, що коли Остап Стахів запропонував керівництву Прокуратури Львівської області запросити на розмову маму Миколи Дутчака, в. о. Прокурора Львівської області сказав: «Хто Вам давав право без мого дозволу когось запрошувати?!» Після чого, представникам громадськості не залишалось нічого іншого, як покинути приміщення Львівської прокуратури і не вислуховувати подальше хамське ставлення до громадян України, яких ці високопосадовці мають захищати, а не чиюсь приватну наживу.
Зрозумівши, що представники прокуратури не маючи жодних законних аргументів для відповіді крім залякування, шантажу, погроз та хамства, Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів спільно із громадою розпочав мирну акцію протесту під стінами Львівської прокуратури. Зокрема хочемо додати, що ГО «Ідея Нації» заздалегідь згідно чинного законодавства України подала Заяву на проведення даного заходу у Львівську міську раду. Але, ще під час пікету, Прокуратура Львівської області поширила інформацію на своєму інтернет-ресурсі, назвавши пікет: "таким собі "видовищем""
Реакція Прокуратури Львівської області красномовно свідчить – у прокуратури є що приховувати від громади міста Львова, оскільки така боязнь публічності вище вказаної справи є нічим іншим як бажанням замести сліди від журналістів, експертів та тих ж правоохоронних органів, які вже на всеукраїнському рівні можуть побажати віддати справу шиту білими нитками на дорозслідування, а декого із прокуратури звільнити, або посадити в тюрму за недбальство, що призвела до того, що громадяни України сидять в СІЗО без вироку суду п’ять років.
Після акції, Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів заявив: «Таке враження, що очільники прокуратури у Львівській області із ностальгією згадують часи режиму Януковича. Іншого пояснення, чому на мирну та заздалегідь поінформовану акцію протесту в Прокуратурі Львівської області вирішили погрозами, а пізніше і на своєму сайті насмілились зневажити мирний протест громади Львова. Думаю, що ця ситуація не буде залишена без уваги і такі очільники покинуть державні посади, оскільки вони зневажили Конституцію України, яка дає право громадянам на мирні зібрання»
Натомість, Сихівський районний суд міста Львова вчергове переніс слухання справи Дутчака, Разгона та Кейбіса з 8 вересня на 29 вересня 2016 року.

Прес-служба ГО «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар