Шукати в цьому блозі

суботу, 15 жовтня 2011 р.

15 жовтня. Роковини…


15 жовтня 1959 року в під’їзді будинку на вулиці Крайтмайр, 7, в Мюнхені на чужині від рук яничара був вбитий Провідник ОУН Степан Бандера.

Сьогодні 15 жовтня 2011 року Українська Держава, яка завдячує своїй самостійності в кінці ХХ ст. революційному Проводу ОУН, тихо і непомітно проходить повз дату 15 числа середини осені…

У Львові за вікном після дощу виглянуло сонце, воно ніби нагадує, що після смерті лідера нації, українці і далі продовжували свою боротьбу за волю України. І після смерті мільйонів жертв, ми отримали на карті світу свою державу. Але чому ж ми, нація яка становить 80 % в країні, не є більшістю у законодавчих і виконавчих гілках влади? Невже ми не позбулись мислення раба? Виглядає на те, що не позбулись… А може приходить той час, коли покоління, яке виховане в незалежній Україні розпочне творити історію свого часу?!

Чи може ми знову підтримаємо партійні проекти без ідеології на чолі яких стоять не українці, що красуються на неукраїнських ЗМІ? Може мало з наших батьків познущались колишні члени КПУ та комсомолу?


За що ж боролись ми з ляхами?

За що ж ми різались з ордами?

За що скородили списами

Московські ребра?? Засівали,

І рудою поливали...

І шаблями скородили.

Що ж на ниві уродилось??!

Уродила рута... рута...

Волі нашої отрута.

(Т. Шевченко)


А може настав час сказати, що українці вміють керувати своїм майбутнім! Але свобода не здобувається пустопорожніми гаслами, вона здобувається залізом і кров’ю. Бо хто не бажає боротись у цьому світі вічної боротьби, той не заслуговує права і на життя.

Нехай же кожен із нас у своїх помислах і вчинках керується ідеєю нації, адже людей потрібно судити по плодах їх.

Сьогодні на наше покоління дивиться історія, і тільки вона буде судити нас, від нас же залежить плід, якого ми зможемо добитись у боротьбі.

Пімсти смерть Великих Лицарів.


Голова Проводу «Національного Фронту» Остап Стахів

Немає коментарів:

Дописати коментар