Шукати в цьому блозі

неділю, 9 вересня 2012 р.

Режимна цензура у відтінках


Україною прокотилася хвиля протестів на захист телеканалу ТВі. Практично в кожному обласному центрі люди вийшли і намагались виявити свою громадянську позицію щодо тих подій, які відбуваються у інформаційному просторі країни.

Не уминула така подія і столицю західної України. У Львові на пл. Ринок близько 300 мешканців вийшли в знак солідарності з цілою країною. Варто зауважити, що захід пройшов без партійної символіки. А до слова запрошували громадських діячів і журналістів, незважаючи на присутність багатьох кандидатів в депутати. Таким чином, багато прохожих часто зупинялися і щиро висловлювали свою солідарність з присутніми і безпосередньо із телеканалом ТВі.

Але я б бажав загострити увагу на проблемі в цілому із цензурою у нашій державі. Слід розуміти, що боротьба іде не між опозицією і владою, а між тим, що ми маємо знати – і, що не повинні. Адже відколи відновилась Українська Держава, цензура не зупиняла свої пазурі, а лише інколи накладалася пудрою, ніби знущаючись красувалась перед нами у «яскравих барвах». А відтінки у цензури за двадцять років незалежності були від червоного до сірого, від сірого до помаранчевого, від помаранчевого до біло-червого, від біло-червого до біло-голубого. Бажаєте продовження!?

Тож, робіть висновки…

Голова Проводу Громадської організації «Ідея Нації» Остап Стахів

Немає коментарів:

Дописати коментар