Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 вересня 2014 р.

Львів вшанував жертв потерпілих від московського окупанта

17 вересня 2014 року на 75-ту річницю окупації Західних земель Української держави московськими окупантами, ГО «Ідея Нації» у місті Львові провела смолоскипну ходу та Віче в пам'ять про 1,5 млн. репресованих українців від 17 вересня 1939 по 22 червня 1941 року.

Смолоскипна хода розпочалася від пам’ятника С. Бандері і пройшла вулицями Львова до пам’ятнику Т. Шевченку під бій барабанів та з вогнем боротьби. На акції були присутні близько 300 активістів Львова, Тернополя, Ходорова, Радехова, Жидачева, Самбора, Вибранівки, Комарно, Івано-Франківська і просто небайдужих людей, які приєднувались до колони. На початку колони учасники ходи тримали в руках національні жовто-блакитні стяги, наступні - гербові хоругви та прапори організації, а після йшла молодь із смолоскипами, які палали цього вечора запальним вогнем, що символізував народження світлого, чистого політичного руху за національні і соціальні права української нації. Під час ходи, яка справила велике позитивне враження на львів’ян і гостей міста, йшли зустрічні відгуки та скандування національних гасел: «Слава Україні!» - «Героям Слава!», «Слава Нації!» - «Смерть ворогам!», «Україна – понад усе!». Коли колона підходила до пам’ятника Т. Шевченку, за нею вже рухалось близько тисячі львів’ян, які з надією та вірою радо вітали учасників акції.

Віче розпочалось зі стрілецького славеню: «Ой у лузі червона калина», який виконала Заслужена артистка Україна Галина Швидків, після чого ведучою Галиною Кузнярською під бій барабанів було зачитано про буремні події 1939 року.

Надалі зі словом до громади звернувся Голова Тернопільської обласної організації ГО «Ідея Нації» Олексій Станько, який своєю запальною промовою не залишив байдужим жодного присутнього на акції.

Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів звернувся до присутніх із словами: «17 вересня 1939 року коли прийшов червоний кат із Москви, наш народ був беззахисний і потребував того вогню волі із яким ми сьогодні пройшлись вулицями Лева, для підняття духу кожного українця, для того аби у його серці запалав вогонь віри. Символічно, що саме біля пам’ятнику Кобзаря ми стоїмо своїми колонами для виконання його заповіту: «І вражою злою кров’ю волю окропіте!» Також сьогодні вся Україна відчула зародження нового політичного руху, який не схожий на жодні до тепер діючі ліберальні проекти чи демократичні партії. Наш рух не можливо скинути із обраної дороги, а члени організації відчуваючи тиск від продажних політиків та чиновників стають незламними борцями за святу національну ідею. ГО «Ідея Нації» хоче показати українському народу, що перш за все немає життя без справедливості, а справедливості без влади, влади без сили, а вся сила знаходиться в середині нашого народу»

На завершення заходу зазвучала народна молитва: «Боже великий єдиний!»

Прес-служба ГО «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар