Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 грудня 2010 р.

Сьогодні громада Львова відстояла українські інтереси


Сьогодні о 10:30 відбулася спроба рейдерством захопити Галерею АРТ-11, українське середовище у місті Львові, яке знаходиться за адресою пл. Ринок, 28.
Хронологія подій:
10:00 біля Галереї почали гуртуватися люди, що були налаштовані не дати знищити осередок української культури.
10:15 Біля приміщення Галереї почали розкладати свої відеокамери представники ЗМІ.
10:30 до Галереї підійшов представник виконавчої служби з представниками МВС та вирішив пробратися в приміщення Галереї. Зрозумівши, що громада, яка зібралась, була свідома того, що в такий спосіб виконується чиєсь замовлення на знищення української культури у місті Лева і так просто прихвостням його не віддасть, відійшли на декілька метрів на нараду.
11:00 на пл. Ринок, 28 почали прибувати групами представники МВС.
Проте і кількість осіб, що захищають українське середовище, також постійно поповнювалось.
11:30 почали проводитись перемовини між представниками МВС, виконавчої служби та адвокат, уповноважений представник потерпілої сторони. На цих перемовинах представник потерпілої сторони навів вагомі аргументи, що виконавча служба разом із представниками МВС не мають ніякого права, ні юридичного, ні морального, аби сьогодні 20 грудня 2010 року висиляти з приміщення на пл. Ринок, 28 осередок українського середовища. натомість представник виконавчої служби на ці аргументи відповідав тільки тим, що його сюди "прислали зверху" і він буде іти до кінця. А представник МВС сказав, що їм "начальство" сказало слухатися представника виконавчої служби. Ось так в Україні і намагаються знищувати мале та середнє підприємництво.
12:00 працівники МВС попросили громаду міста Львова надати право на безперешкодне виламування дверей Галереї для представників виконавчої служби. Натомість на це прохання представники громади звісно не відреагували.
12:30 представники МВС разом із виконавчою службою підійшли до громадського активу, який не давав провести незаконні дії виконавчій службі, та почали відтісняти від центрального входу в Галерею. Проте бажаного результату добитися не могли.
Втім, як з'ясувалось, з другого входу у Галерею вже іде виламування дверей і весь перебіг подій відбувався пізніше вже відбувався біля нього.
Туди через арку поспіхом почали пробиватися захисники українського середовища, яка на деякий час була заблокована рейдерами, щоб не дати виламати другий вхід у приміщення Галереї.
13:00 до Галереї прийшли депутати Львівської міської ради, зокрема голова постійної депутатської комісії у ЛМР і протистояння переросло від штовханини - до переговорів.
На переговорах голова постійної депутатської комісії у ЛМР навів ряд аргументів на користь потерпілої сторони.
Після цих переговорів представники потерпілої сторони, виконавчої служби, управління комунального майна та голова постійної депутатської комісії у ЛМР пішли на переговори у ЛМР.
13:15 Проте на цьому представники МВС зупинятися не бажали і вирішили затримати двох активних захисників осередку українського середовища.
18:00 Затриманих уже випустили із райвідділу і вони поїхали на "швидкій допомозі" у поліклініку знімати побої.
Що ж... Виявляється на 20-му році незалежності українці в Україні і досі не мають жодних прав.
Проте сьогодні було продемонстровано, що громадяни в Україні є активними - та не допустять аби представники влади так безкарно прикриваючись пагонами проводили незаконні дії проти власного народу.

З нами Бог і Україна!

Учасник подій, голова ВГО "Ідея Нації" Остап Стахів

1 коментар:

  1. На інформаційних сайтах повідомлення про рейдерську атаку вивішали 21 грудня. Проте правоохоронці не рагулюють.

    ВідповістиВидалити