Шукати в цьому блозі

вівторок, 5 лютого 2013 р.

У Винниках ГО «Ідея Нації» показала документальну стрічку «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939»


5 лютого 2013 року об 14:00 у місті Винники Громадська організація «Ідея Нації» провела показ документальної стрічки «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939» для учнів старших класів СЗОШ № 29. Дана акція відбулася для виховання у учнівської і студентської молоді України національно-патріотичного духу.
Захід розпочався з пісні «Ци чули с-те, любе браття, як боролось Закарпаття», яка оспівує ті трагічні часи молодої Карпатської України. Після чого, до молодих юнаків та дівчат звернувся Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів: «Сьогодні ми покажемо Вам документальний фільм про наших братів по крові і по духу, які не зважаючи на майже 800-річну ізоляцію у ворожих державах не втратили нашої віри, мови, звичаїв та бажання бути з нами у соборній Українській державі. Тож нехай подвиг молодих українських юнаків та дівчат з Підкарпатської Руси буде для нас гідним прикладом посвяти та жертовності у боротьбі за будущину Батьківщини!»
Після перегляду фільму усім присутнім була зачитана «Молитва українського націоналіста», яка завершилась вже традиційним для даного заходу піднесеним гаслом: «Слава Україні!» - «Героям слава!», «Слава Нації!» - «Смерть ворогам!»
ГО «Ідея Нації» висловлює щиру подяку ГО «Західно-історичному центру досліджень» за створення документальної стрічки «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939», а також готельно-розважальному комплексу «Галактика» за надане приміщення та проектору для перегляду фільму.
Прес-служба ГО «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар