Шукати в цьому блозі

середу, 27 квітня 2011 р.

«Національний Фронт» у Гурбах вшанував воїнів УПА


Щороку люди їдуть в урочище Гурби, що у Здолбунівському районі, аби вшанувати пам’ять загиблих вояків УПА. Тут наприкінці травня 1944 року, за різними відомостями, зійшлись у бою приблизно 3,5 тисячі вояків Української Повстанської Армії та 30 тисяч солдат НКВС та Червоної армії. Кілька років тому тут розпочалось спорудження чоловічого монастиря. Згодом — звели пантеон слави загиблим у Гурбенському бою воякам Української Повстанської Армії.

Цьогоріч до Гурбів приїхало кількасот людей, які прийшли віддати шану тим, хто воював і загинув за Україну. Напередодні дня вшанування організатори та священики монастиря на Гурбах звернулись до політиків із закликом полишити партійну символіку і гасла.

Гідно вшанували пам'ять солдати сучасної української армії відсалютували воякам армії повстанської залпом з автоматів, а козаки — пострілами зі справжньої козацької гармати.

Як зазначив лідер громадської ініціативи "Національний Фронт" Остап Стахів: "Дякуючи звитязі воїнів УПА, українці наприкінці ХХ ст. здобули Українську державу. Завдання нашого покоління є зробити Україну могутньою як військово так і економічно. Бо тільки у власній державі, яка дбає про свій народ - можна розвинути ті дари, які кожному з нас дав Господь Бог".

Митрополит Рівненський і Острозький Української православної церкви Київського патріархату Євсевій відслужив молебень по вояках. А ветерани УПА пом’янули своїх полеглих побратимів.

Прес-служба "Національного Фронту"

Немає коментарів:

Дописати коментар