Шукати в цьому блозі

вівторок, 1 травня 2012 р.

Україна вшановує подвиг УСС на горі Маківка


29 квітня 2012 року на горі Маківка, Сколівського району громадськість України вшановувала славних синів рідної землі, які мужньо боронили рідний край. З 29 квітня по 4 травня 1915 року Українські Січові Стрільці нагадали світові про те, що ми є славними нащадками воїнів Сарматів, Антів, княжої Русі, Козацької держави, Гайдамаків, які стояли за славу рідної Батьківщини.

На самій горі, яку вирубали від дерев сучасні яничари, люди прийшли віддати шану молодим хлопцям, які проявили Героїчний вчинок тоді, коли цього найбільше потребувала нація. Свідомість УСС, та їхня відвага – це невичерпне джерело сили для усіх поколінь, для боротьби за Самостійність та Державотворення.

Сам урочистий захід розпочався панахидою за убитими українськими хлопцями, чиї могили стоять на місті битви. Після чого на заході виступали громадські діячі, а також співали стрілецьких пісень учні довколишніх сіл, церковний хор, а також бандурист, Заслужений артист України Остап Стахів. Хотів би відзначити виступ Ярослава Мудрого, Голови спілки офіцерів Львівщини, полковника Петра Костюка і особливо молодої дівчини з Кривого Рогу, яка приїхала у складі делегації із центральної України.

З кожним роком на Маківку підіймається усе більше молодого покоління, яке бачить майбутній розвиток держави для цілого народу, а не для окремої купки олігархів, у шляху безкомпромісної революції. Українська молодь, як і усі нащадки сучасної України не бажають носити ярмо на своїх плечах, та жити у беззаконні сьогоднішньої ліберальної олігархократії.

Є кому край боронити!
            Слава Україні! Героям Слава!

Голова Всеукраїнської ініціативи «Національний Фронт» Остап Стахів

Немає коментарів:

Дописати коментар