Шукати в цьому блозі

четвер, 17 липня 2014 р.

У Львові відбулось корумповане весілля суду і прокуратуру

            17 липня 2014 року о 10:00 у місті Львові Громадська організація «Ідея Нації» провела акцію під стінами Апеляційного суду Львівської області під назвою «Правдиве корумповане весілля».

            До такої акції активісти вдалися через свавілля суддівської системи та прокуратури, які діють спільно у фальсифікації справ проти чесних громадян України. Зокрема в Україні близько 4000 осіб сидять в СІЗО і яким не висунули практично жодного звинувачення, за яким можна було б позбавляти прав доброчесних громадян.

            Також сьогодні о 10:00 розпочалось слухання по справі Романа Куриласа, яковому інкримінують шахрайство, але ні свідки, ні потерпілий не вбачають у Романові злочинця, проте це не перешкоджає судді Дячишин і прокуророві Басюку доводити протилежне.

            Сам захід розпочався із весільного марша, який заграли весільні музики, а дівчата, які були одягнені в український однострій роздавали запрошення на корумповане весілля у зал засідань у справі Романа Куриласа. А урочиста арка зроблена активістами із верхнім надписом-запрошенням на судове засідання привертала увагу до проблеми, яка є сьогодні у судух.

           Також на заході виступали родичі незаконно засуджених, представники Комісії захисту незаконно обвинувачених, Максим Самотій – правозахисник, помічник Тетяни Чорновіл.

           Тож як зазначив організатор акції, Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів: «Сьогоднішня наша акція – це продовження наших дій, які мали місце під стінами Апеляційного суду Львівської області 3 і 10 липня. Як і тоді ми намагаємось привернути увагу суспільства до корумпованості в судах та прокуратурі, оскільки без правочинності діянь цих органів не можливе справедливе суспільство, якого ми усі і прагнемо. Кінцевою ж метою усіх наших пікетів і акцій є люстрація в судовій гілці влади і в правоохоронних органах.»

Прес-служба ГО «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар