Шукати в цьому блозі

четвер, 3 липня 2014 р.

У Львові громадськість пікетувала Франківський суд

3 липня, в четвер о 14:30 у місті Львові на пл. Соборна, 7, перед Апеляційним судом Львівської області ГО «Ідея Нації» провело акцію протесту проти свавілля злочинної суддівської системи, яка створила прецедент утримання роками у СІЗО невинних людей. Суддівська інквізиція здійснює тиск на затриманих, роками утримуючи їх без пред’явлення обвинувачення в нелюдських умовах. Станом на сьогодні це 4 тисячі громадян України, винесення вироку у справах яких судді примусово під різними відмашками затягують.

Активісти поставили при вході барикади із шин, які символізували те, що гнів народу спрямований на судову гілки влади, яка є найбільш закостенілою у плані небажанні змін і переходу до чесного винесення вироків суду. Зокрема транспаранти, які тримали в своїх руках громадськість говорили про те, що хабарі та здирництво – це основне, чим сьогодні займається судова система в Україні. Шумовий ефект на акції забезпечували бочки, в які активісти били як у дзвони, щоб прикликати увагу до загальноукраїнської проблеми, яку створюють представники у суддівських мантіях.

Серед них – Роман Курилас, якого затримано у вересні 2012 року, якого не впізнають ні потерпілий, ні свідки по кримінальній справі, участь в якій йому інкримінують. Єдиною виною Романа Куриласа є те, що він успішний чоловік, люблячий батько і піклувальник сім’ї. А ще у СІЗО перебувають люди, справи яких очікують «судного дня» вже більше 10 років! ГО «Ідея Нації» хоче привернути увагу громадськості до того, що права людини в Українській державі з часів незалежності постійно та систематично порушуються.

            Під час акції протесту виступали родичі тих, хто незаконно вже по 10, а то і більше років сидить у СІЗО без вироку і без будь якої перспективи в найближчому часі вийти на волю. Також до слова були запрошені громадські активісти-правозахисники Максим Самотій зі Львова  та Богдан Дзірун з Києва.

            Як зазначив Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів: «Сьогоднішня акція є початком масового спротиву громадськості прости того безчинства та свавілля, яке відбувається у судовій гілці влади в Україні. Ми будемо послідовно та наполегливо добиватися справедливості в українських судах і кінцевою нашою метою є повна люстрація суддів і прийняття відповідних законів для неуможливлення в майбутньому такого антинародного терору та здирництва, який в даний час відбувається у судовій системі України».
           
На завершення акції активістами була спалена суддівська мантія, яка була покрита папірцями подібними до іноземної валюти євро і долара. Це спалення символізувало очищення вогнем тої нечисті, яка зараз панує в коридорах, кабінетах та практично у всій судовій системі України, яка на жаль перетворилась на орган здирництва, хабарництва та потурання безчинства. Цьому громадськість сьогодні вчергове дало свій виклик.

Прес-служба ГО «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар