Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

За підтримки ГО «Ідея Нації» виграно суд щодо музею історії медицини Галичини

16 жовтня в апеляційному суді львівської області відбувся суд щодо будівлі музею історії медицини Галичини імені Мар'яна Панчишина .
Понад 5 років тривала рейдерська спроба захопити меморіальний будинок професора Мар`яна Панчишина на вул. Кармелюка, 3 у львівської громади, у власності якої будівля музею перебуває вже понад 50 років.
Нагадаємо, у 2009 році дочка  професора Глухенького подала позов до суду щодо передачі цього будинку із комунальної власності  її сім’ї. Районний і обласний суди прийняли цілком  обґрунтовані  рішення на користь громади Львова. Однак пізніше київський суд скасував ці рішення, в червні 2014 року Личаківський районний суд Львова прийняв протилежне і практично нічим не вмотивоване рішення  визнати право власності пані Глухенької на будинок. Таким чином, пам’ятка архітектури місцевого значення могла бути приватизованою по суті людиною, яка не володіє ніякими законними підставами на це, родина якої за власною ініціативою майже пів століття тому фактично та юридично втратила будь-яке відношення до цього майна.
16 жовтня знову вирішувалася доля музею, та, на жаль, дуже мало людей відкликнулися на цю проблему.  Багатослівними були кандидати в народні депутати перед камерами на конференції присвяченій захисту музею, та мало дієві, коли відбувався суд. 16 жовтня під апеляційним судом на підтримку будівлі музею виступила тільки ГО «Ідея Нації». Прикро, що львів’яни та львівська влада збайдужіли і не відстоюють власності громади. 16 жовтня під апеляційним судом на підтримку будівлі музею виступили активні лікарі та ГО «Ідея Нації» на чолі з Головою Проводу Остапом Стахівим. По закінченню засідання 16 жовтня 2014 року, суд скасував рішення Личаківського районного суду, і закріпив власність за громадою.
Таким чином громада Львова відстояла своє майно, яке комусь так хотілось поцупити у приватні руки.

Прес-служба ГО «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар