Шукати в цьому блозі

вівторок, 10 березня 2015 р.

ГО «Ідея Нації» вшанувала 201-річницю з дня народження Тараса Шевченка

9 березня 2015 року ГО «Ідея Нації» у місті Винниках вшанувала великого сина українського народу, кобзаря Тараса Шевченка покладанням квітів до підніжжя його пам’ятнику. На урочистості від ГО «Ідея Нації» були присутні: Голова Проводу Остап Стахів, керівник Винниківської міської організації Юрій Дмитришин та члени Львівської та Винниківської організацій.

На початку заходу священики усіх конфесій відправили службу Божу за великим сином України Тарасом Шевченком.

Громада палко вітала патріотичні вірші вихованців дитячих закладів культури Винник Ірина Лобур і Вікторія Штурмак. Також натхненно прозвучав вірш у виконанні пані Проскурницької, яка представляла ансамбль «Винниківчани».

Твори Т.Шевченка виконали хор «Воскресіння» (художній керівник Ярослав Харун) і ансамбль «Винниківчани» (художній керівник Володимир Завербний).

До слова також був запрошений Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів, який звернувся до присутніх запальною промовою із закликом очистити рідну землю від окупантів словами нашого Кобзаря: «І вражою злою кров’ю, волю окропіте!»

Після чого ГО «Ідея Нації» спільно з представники місцевого самоврядування та громадських організацій поклали букети квітів до підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку.

На завершення цього заходу всі присутні виконали гімн України.


Прес-служба «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар