Шукати в цьому блозі

вівторок, 24 січня 2012 р.

Відзначення Дня Соборності України


22 січня 2012 року об 12:00 у місті Ходорові, Львівської області відбулось урочисте Віче, яке було приурочене 93 річниці проголошення Акту Злуки між УНР та ЗУНР, що символізувало Соборність Української держави, яка прагнула бути єдиною протягом декількох століть в неволі у різних поневолювачів.

Розпочався захід із молебню, який відправив о. Марян Черепанич за український народ і Українську державу. Після чого до громади вийшов вчитель СШ № 2, Микола Януш та розказав присутнім про історію подій 1919 року. Дуже приємно зазначити, що до свята вже традиційно було задіяно школярів міста Ходорова, які біля пам’ятнику Т. Шевченку утворили живий ланцюг з національними прапорами, а також підготували програму із патріотичних пісень та віршів.

На Вічі також був присутній Голова Проводу Всеукраїнської ініціативи «Національний Фронт» Остап Стахів: «Сьогодні, святкуючи День Соборності України ми повинні пам’ятати, що ще не всі землі зібрані во єдино. Адже Україна у 1919 році, яка сформувалася після Акту Злуки між УНР і ЗУНР, була на 60 % більшою ніж є зараз. Адже такі землі як Пряшівщина, Надсяння, Холмщина, Підляшшя, Берестещина, Гомільщина, Стародубщина, Східна Слобожанщина, Кубань, Придністрів’я, Бесарабія, Південня Буковина та Марморощина ще і досі знаходяться за межами України. Ми повинні прагнути повернути наші споконвічні етнічні землі, тому обєднання ми повинні відчувати у своїх серцях».

Прес-служба Всеукраїнської ініціативи "Національний Фронт"

Немає коментарів:

Дописати коментар