Шукати в цьому блозі

суботу, 27 квітня 2013 р.

Вітаємо з 70-річницею створення Дивізії СС «Галичина»


В Другій світовій війні українська нація, для захисту своїх земель від окупантів та найбільших гнобителів цього світу, створювала, з її найкращих синів, збройні сили, які ставили собі за мету в майбутньому проголошення Самостійної Соборної Української Держави.

Для усіх українців створення Дивізії СС «Галичина» у роки Другої світової війни є великим прикладом для наслідування. Адже Ви стали на захист свого власного народу у найважчий для нього час та засвідчили це перед цілим світом, створивши військове формування, щоб стати до оборони своєї Вітчизни.

Ви, пам’ятаючи про український легіон УСС у складі Австро-Угорської імперії, на базі якого була утворена УГА, що дало змогу проголошення ЗУНР та подальшої боротьби за рідну землю у національно-визвольній війні на початку ХХ ст., зголосились у лави Дивізії СС «Галичина» - зробили правильне стратегічне рішення, яке щоправда не було до кінця реалізоване у ході Другої світової війни. Але цей намір та подальші події показали повну правоту Вашого збройного формування у свідомості українського народу.

Ваша воля до перемоги та незламна сила духу у боротьбі проти комуністичних прихвоснів і сьогодні переповнює нас гордістю, додає сил для майбутніх перемог націоналістичного руху в Українській Державі та творення справедливого ладу.

28 квітня 1943 року Ваш голос боротьби почув увесь світ, Ви стали на захист добра над злом. Цей день назавжди залишиться у пам’яті народу нарівні з іншими знаменними датами визвольного руху української нації.

ГО «Ідея Нації» дякує Дивізії СС «Галичина» за відвагу та проявлений патріотизм в часи Другої світової війни у боротьбі українського народу проти московсько-большевицької тиранії.

Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань.

Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів

Немає коментарів:

Дописати коментар