Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

ГО «Ідея Нації» вимагає у МЗС різко засудити антиукраїнський проект польського Сейму


11 квітня 2013 року Сейм Республіки Польща вніс на розгляд шовіністичну за змістом та антиукраїнську за суттю постанову про визнання ОУН-УПА «злочинними організаціями, які вчинили геноцид польського населення «східних кресів» 1939-1947 років».

Минуло 70 років від повстання українців на знущання щодо них польської держави, а пізніше і польського населення, підтримуваного Армією Крайовою та червоними партизанами  на Волині.

Нагадаємо, що до «Волинської трагедії» у липні 1943 року призвело проведення у 30-их роках минулого століття польською державою злочинної акції - пацифікації, спрямованої проти українського населення. У ній масово знущались, принижували та вбивали мирне українське населення на його етнічній землі. Також забирали майно, палили обістя, руйнували українські храми, обмежували українців у правах на освіту.

Те, що зараз нагнітається польською стороною, не може не наводити на думку, що це все робиться за узгодженням, а можливо, безпосереднім керівництвом сусіднього північного сусіда, який завжди знаходив порозуміння із польською стороною у час – коли було потрібно спільно знищувати українську державність.

Варто зауважити, що боролися українці проти поляків не у Познані чи Варшаві, а на своїй рідній землі. В історії України це була друга акція проти польського гніту на наших землях. Перша відбулась у 1768 році під час Коліївщини на центральній Україні, друга –  у 1943 році. Якщо польська сторона буде надалі продовжувати антиукраїнську істерію, то відбудеться і третя відплатна акція, яка вже буде проводитись на етнічній українській землі у Надсянні, Лемківщині, Холмщині та Підляшші. Адже, ми ніколи не відмовимось від наших українських земель та наших братів по крові, що тимчасово опинилися у складі сусідніх держав.

Також дивує те, що польська сторона намагається змусити нас вибачитися за те, що ми не бажали жити під польським ярмом, а хотіли мати свою церкву, мову та державу. Адже ніколи ще підкорений народ, який прогнав окупанта та не забажав жити на колінах на своїй території не вибачався перед зайдами за те, що не дав можливості їм тримати його у ярмі.

Вважаємо за потрібне, щоб у даній ситуації своє слово сказали офіційні українські установи. Тож, вимагаємо від  МЗС захистити у міжнародному співтоваристві українські військові та політичні формування у роки другої світової війни, адже саме завдячуючи їм сьогодні на карті світу постала Самостійна Українська Держава.

ГО «Ідея Нації» вимагає у польського Сейму вибачитися перед українцями за проведення акції пацифікації, нищення українських храмів, військового злочину на Верецькому та Татарському перевалі, коли були розстріляні січовики Карпатської України, вчиненої провокації на Волині 1943 року, операції «Вісла» у 1947 році.

Не дозволиш нікому плямити ні слави, ні честі Твоєї Нації.

Голова Проводу ГО «Ідеї Нації» Остап Стахів

Немає коментарів:

Дописати коментар