Шукати в цьому блозі

понеділок, 15 квітня 2013 р.

Львівщина вшанувала січовиків Карпатської України


14 квітня 2013 року біля Меморіального комплексу полеглим січовикам Карпатської України, що на Верецькому перевалі неподалік села Климець Сколівського району, відбулися урочистості на честь 74-ої річниці від дня проголошення Карпатської України.

В урочистостях взяли участь Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів, народний депутат України Андрій Тягнибок, депутат Львівської обласної ради Остап Стахів-старший, депутати районної та місцевих рад Сколівщини, священики Української греко-католицької церкви, представники громадсько-політичних і молодіжних організацій Львівщини та Закарпаття.
Розпочалися урочистості із покладання квітів до могил полеглих карпатських січовиків та поминальної панахиди за всіма борцями-героями, які загинули за державу Карпатська Україна.

Потім відбулося громадське віче.

Депутат облради Остап Стахів-старший наголосив на тому, що історія має властивість повторюватися і закликав бути пильними й готовими захистити Україну, оскільки антиукраїнські прояви недоброзичливців української державності часто є наявними й сьогодні. Він також зачитав уривок із книги Мирослава Дочинця «Вічник», в якому автор, на основі очевидця, розповідає про загибель січовиків Карпатської України на Верецькому перевалі.

«Військовий злочин, який був вчинень поляками та мадярами на Верецькомому перевалі супроти січовиків Карпатської України - є свідченням того, з якою ненавистю сприймали вороги будь яку спробу українців створити власну державу на рідній землі. Тому сьогодні, хто із політичних кіл опирається не на думку власного українського народу, а на думку сусідніх держав(Російської Федерації чи Євросоюзу) - той перший стане навколішки перед окупантом. 
Ми ж повинні черпати сили у власного народу, в себе самих, у наших серцях і головне в нашій історичній героїчній боротьбі.» - зауважив Остап Стахів, Голова Проводу ГО «Ідея Нації»
Завершився урочистий захід на честь 74-ої річниці проголошення Карпатської України концертним виступом за участі школярів села Верхнячки.

Прес-служба ГО «Ідея Нації»

Немає коментарів:

Дописати коментар