Шукати в цьому блозі

вівторок, 11 листопада 2014 р.

Байка про кролика

В одному університеті багато викладачів, яких усунули від адміністративних посад в навчальному закладі – розпочали підбивати студентів до непокори ректору, який відмовився підписувати співпрацю із університетами, які знаходились на заході від нього.
            
Звісно, що перші студенти, які вийшли на страйк були родичами, або співпрацювали по наукових роботах із незадоволеними викладачами. Тож їм судилося виступити ініціаторами студентського страйку, після чого багато молодих людей пішли з пар слухати музику і стрибати біля сцени, на яку виступати пускали тільки незадоволених викладачів і підбурювачів.

Коли ж страйк затягнувся, а незадоволені викладачі тільки ходили до діючого ректора на розмову, де вони за їх словами тільки вживали шампанське, у інших студентів, які піддалися на підбурювання просто прийшов кінець терпінню бездіяльності як викладачів, так і їх підбурювачів.

Згодом звичайні студенти пішли на штурм ректорського кабінету, ректор втік, а на його місце прийшов один із незадоволених викладачів із даного університету. Щоправда, тих хто відважився прийти на розмову із попереднім ректором ще встигли вигнати із начального закладу, інших залишили на тому ж курсі, а деяких студентів перевели з державного на платне навчання.

Та невдовзі, під керівництвом незадоволеного викладача, який вже був ректором забрали один із навчальних корпусів, за який новий ректор вирішив не боротися, а його підбурювачі серед студентів щось на той час дуже принишкли. Також новий ректор відтермінував підписання угоди про співпрацю із навчальними закладами на заході, але і тут підбурювачі не пішли проти своїх наставників із наукових робіт у даному ВНЗ.

Коли ж розпочалися вибори до ректорату, то незадоволені викладачі і підбурювачі балотувалися в єдиній команді, а звичайних студентів принизили тим, що підняли грошову заставу за рекламу на дошці оголошень до такої, за яку жоден студент б ніколи не заплатив, якщо він не продав би один з навчальних корпусів, або гуртожиток.

Натомість новий ректорат до керувався до того, що багато студентів перестали отримувати стипендію, а ті, які хоч і отримували, вже не могли собі купити навіть обід, так усе подорожчало у студентській їдальні. А за оцінки, які колись в університеті ставились без грошей, тепер діючий ректорат їх вимагає і при тому апелює до підбурювачів, щоб ті стукали на звичайних студентів, які проти таких кабальних порядків.

Проте, нещодавно пройшла цікава новина. Невдоволені викладачі, які тепер керують ректоратом і підбурювачі готуються святкувати річницю страйку – на який запрошують і звичайних студентів. Звісно про «досягнення» нового ректорату говорити ніхто не буде, але про те, чому вони вийшли минулого року на страйк – будуть! Адже головне в страйку була не допомога звичайним студентам, а посади для незадоволених викладачів, що і було досягнуто.

Як думаєте шановні, чи не підкажуть «куди піти» звичайні студенти святкувальникам, тобто діючому ректорату і підбурювачам!?

А, зовсім забув… при чім тут кролик? Просто відкрийте очі!

Якщо хтось в цій байці побачив себе, або знайомих персонажів - значить так і є.

Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів

Немає коментарів:

Дописати коментар