Шукати в цьому блозі

четвер, 8 березня 2012 р.

У Львові презентували книгу про ІРА – «Нація, яка не капітулює»


7 березня 2012 року о 16:00 в Кафе «Дзиґа» у Львові МНК провів презентацію книги «Нація, яка не капітулює». Праця, впорядкована Ярославом Іляшем і Віктором Рогом, розповідає про героїчну боротьбу ірландського народу за власну незалежність.

На презентації побувало близько 50 осіб, оскільки в приміщенні на другому поверсі як то кажуть і «яблуку не було де впасти». Також варто зазначити, що такий захід відвідали Голова Проводу Всеукраїнської ініціативи «Національний Фронт» Остап Стахів-мол., відомий львівський архітектор Ігор Подоляк, Заслужений артист України Остап Стахів-ст., та багато журналістів, громадських та політичних діячів Львівської області.

«Нація, яка не капітулює» - це збірка статей, що висвітлюють історію національно-визвольного руху Ірландії з середини XIX століття по сьогодення.

Книга, яку характеризують як публіцистику, складається із робіт діячів українського націоналістичного руху – представників Української Військової Організації, Закордонних Частин Організації Українських Націоналістів, Спілки Української Молоді «Сумщина» та Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

Цінність книги полягає в очевидній паралелі історичної долі ірландської та української націй, збірка є поглядом на проблему із середовища українських націоналістів.

Остап Стахів-мол.: «Хотілось б висловити щиру подяку організаторам заходу та впорядникам книги. Адже багато людей в Україні цікавляться боротьбою ІРА за визволення Ірландії від поневолення Великобританії – і ця праця зможе їм дати багато того, чого вони шукали. Думаю, що патріотична молодь тепер буде брати на озброєння як досвід українських організацій за самостійність Української держави, так і досвід наших європейських братів».

Немає коментарів:

Дописати коментар