Шукати в цьому блозі

суботу, 3 березня 2012 р.

Стахів: міняти потрібно саму систему, за якої прокуратура займається рейдерством, а міліція не захищає людей


Інтернет-портал OSP-UA-INFO взяв інтерв’ю у лідера Всеукраїнської ініціативи "Національний Фронт" Остапа Стахіва щодо політичної ситуації у Львові та Україні загалом.

Пане Остапе, прокоментуєте, будь-ласка, ситуацію, яка склалася сьогодні у Львов, а саме події, пов’язані зі спробами чинити тиск на опозицію.

У Львові відбувається те саме, що по всій Україні. Люди, які перебувають зараз при владі намагаються всіма засобами, які у них є зберегти даний режим. Але мабуть ця система вже добігає кінця, тому що такі дії скоріше нагадують агонію. Принаймні такою ця ситуація виглядаю тут, у Львові.

Чи вважаєте Ви, що позитивні зміни в країні мали б розпочатися саме із Західної України, оскільки люди тут більш креативні і готові до змін, та й живуть поряд з Європою, Польщею зокрема?

Справа у тім, що Європа зараз переживає шалену кризу системи, яку вони побудували на основі капіталістичних відгосинах - тому ця система, яка перебуває в останній фазі загнивання нам точно не підходить. Хоча з Польщі можна брати приклад щодо того, як вони побудували демократичне суспільство та підняли рівень життя населення. Але нам перш за все потрібно міняти систему (управління), яка буде підходити українській ментальності. Зараз влада намагається брати приклад з Російської Федерації. Хоча останні події у Росії показують що там накопичилися дуже великі проблеми, тому їхній досвід також нам не прийнятний.

Але ж для того щоби щось почало змінюватися потрібно, щоб до політичного життя залучалася молодь, щоб у політичній палітрі з’являлися нові обличчя. Чи є зараз у нас такі нові сили, на Вашу думку?

На мою думку, справа не в нових людях, а у відсутності нових ідей. На сьогодні ніхто не спроможний висунути ідею, яка б усіх задовольнила, надихала та об’єднала. Повернути до влади людей, які вже були при владі і теж на справилися зі своєю місією, з моєї точки зору – це теж не вихід. Тобто міняти треба саму систему, систему, за якої прокуратура займається рейдерством, а міліція не захищає людей. За існуючої системи немає різниці, яке прізвище у президента. Всі вони діють у приблизно одному ключі, хоча відмінності звісно є. Принципово треба розширити повноваження місцевого самоврядування, тоді громади зможуть впливати на діяльність влади і багато чого зміниться у ліпший бік. А зараз депутат місцевої ради немає ніяких повноважень. Він себе не може захистити, то як він може захищати громаду та інших людей. Висновок один – необхідно міняти систему управління в Українській державі.


OSP-UA.INFO

Немає коментарів:

Дописати коментар