Шукати в цьому блозі

четвер, 13 січня 2011 р.

16 січня відбудеться фестиваль "Різдвяна коляда"

16 січня 2010 р.Б. о 16 годині у філармонії міста Черкаси відбудеться перший фестиваль «Різдвяна коляда», святкове дійство за участю ЛМГО «Українська молодь – Христові» та хорових колективів зі Львова та Черкас. Львівська міська громадська організація представить вертеп. Відвідувачі свята зможуть побачити найперше феєричний вертеп, а також насолодитися відтворенням давніх традицій святкування Різдва на Західній Україні і не тільки.

Організаторами фестивалю є Черкаська міська рада разом із парафією Покрови Пресвятої Богородиці (УГКЦ) міста Черкаси настоятелем якої є о. Юліан Шеремета.

У фестивалі візьмуть участь хори та співочі колективи зі Львова та Черкас. Разом із організацією «Українська молодь – Христові» Черкаси відвідають хор «SOLI DEO», хор національної та духовної пісні «ВІРЛИ» (храму Пресвятої Євхаристії) та фольк-гурт «Марвінок»,

Після офіційного виступу відбудуться народні гуляння на площі біля Податкової адміністрації. Народні гуляння супроводжуватимуться колядками та щедрівками біля ватри та частуванням усіх присутніх гарячим вином та пряниками.

В поїздці до Черкас візьмуть участь як активні члени організації, так і симпатики.

Організація «Українська молодь – Христові» успішно продовжує вертепну традицію, починаючи з 2000 року. Приготування вертепів відбувається в Молодіжному християнському центрі, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Пекарська, 13.

Місійна поїздка в Черкаси надасть змогу об’єднати зусилля двох міст, обмінятися досвідом та позитивними емоціями. А найважливіше – дасть ще одну можливість ширити добру звістку про Народження Спасителя по всій Україні!

«Я щиро радію, що в Черкасах відбудеться вперше такий фестиваль, бо тут, на жаль, не є поширені різдвяні пісні та колядки. Ця ідея в мене назрівала вже відколи я тут, але минулого року її не вдалося втілити в життя. Дуже вдячний міському голові Черкас п. Сергію Одаричу за підтримку фестивалю. Тішуся, що Божий Промисел діє на благословенній Черкаській землі і вірю, що це добрий початок, який приноситиме добрі плоди на славу Божу», – сказав настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці о. Юліан Шеремета.

Детальна інформація про проведення святкового дійства в Черкасах буде розміщена на інформаційному порталі www.umx.org.ua – сайті львівської організації «Українська молодь – Христові» після проведення заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар