Шукати в цьому блозі

понеділок, 17 січня 2011 р.

Вічна Вам пам'ять дорогі побратими...


Сьогодні у Львові відбулися заходи до Дня пам’яті українських студентів, засуджених радянським комуністичним режимом у 1941 році під час «Процесу 59-ти».
Прийшовши у внутрішній дворик Меморіалу пам'яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» де за півгодини мали розпочатися вшанування пам'яті українських студентів поминальною панахидою, я побачив переважно представників старшого покоління, що представляють Братство ОУН-УПА. Було ще чимало представників громадських організацій, але, що найголовніше - дуже мало представників зі студентського середовища. Прикро, що влада, яка заявляє на Львівщині про свій патріотизм, чомусь зовсім не приділяє уваги підростаючому поколінню. У мене склалось таке враження, ніби у владних мужів закралась думка, що ці всі патріотичні заходи робляться для того, щоб вони(влада) красномовно висловлювались перед журналістами та телеоператорами.
Також мене здивував той факт, що взявши організовувати такий захід, можна було б і подбати про державну символіку, якої влада виявилась неготовою чомусь організувати.
Поминальну панахиду відправив єпископ-помічник Львівської Архієпархії УГКЦ Венедикта (Алексійчука) та семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. Пізніше відбулося покладання вінка до хреста Музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».
Але найбільше усіх вразив виступ Ольги Попадин, що була учасницею "Процесу 59-ти". Вона розповіла, як проходив процес слідства і як пізніше вже на судді молоді українські хлопці та дівчата мужньо та спокійно вели себе під час суду і вироку, що засудив 42 осіб до розстрілу і 15 до 10 років тюрми. Як прощалися молоді юнаки гаслом "Слава Україні" зі своїми побратимами, коли їх виводили і садили у "воронки" та везли на розстріл до "бригідки". І тоді кожен присутній відчув гордість за приналежность до української нації та розуміння жертовності сотні тисяч молодих патріотів націоналістів завдяки кому ми здобули Українську Державу у 1991 році.

Здобудеш Українську Державу, або згинеш в боротьбі за Неї.

Голова ВГО "Ідея Нації" Остап Стахів

Немає коментарів:

Дописати коментар